Menu Close

Ontwerp een shirt: uw stapsgewijze handleiding voor moordenaar gedrukt kledingontwerp

Een paar weken geleden liepen we door het proces van het gebruik van onze krachtige ontwerpstudio-software. Maar wetende hoe u de software kunt gebruiken, is slechts de eerste stap. Er is veel meer die gaat naar het creëren van een geweldig uitziende shirt dan je zou verwachten.

Dat is waarom vandaag, we hebben nog een walkthrough voor je. We gaan alles over wat betrokken is bij het dromen van een geweldig uitziende shirt, van de principes van visueel ontwerp naar de elementen van de juiste branding. Tegen de tijd dat we hier klaar zijn, heeft je toolkit alles wat nodig is om iets ongelooflijks te bedenken, of je nu een shirt, trui, mok of zelfs een hoed maakt.

Stap één: Uw kleding kiezen

Laten we ons gemakken. Eerste vraag – Wat wil je creëren en waarom? Bent u op zoek naar een op maat gemaakte T-shirt die u kunt gebruiken om een ​​beetje persoonlijke flair aan uw garderobe toe te voegen, of wilt u een set van het sweaters van het merk afdrukken dat u aan uw klanten kunt uitdelen? Bent u wat sportuniformen af, of een mok die u op kantoor kunt gebruiken?

Hoewel u dezelfde basiscompositorische principes volgt, ongeacht welke richting u besluit te nemen, is het essentieel dat u precies weet wat u uitsluit om te doen voordat u begint met het ontwerpen. Zonder een sterk idee als een fundament, zullen je welke ontwerpen je ook tegenkomt, waarschijnlijk vlak valt. Draag dat in gedachten vooruit gaan.

Stap twee: de elementen van visuele samenstelling begrijpen

Laten we eens kijken naar enkele van de visuele elementen die je gebruikt om je shirt samen te zetten.

Lijnen zijn lineaire cijfers die twee punten verbinden. Ze worden gebruikt om vormen te definiëren, texturen te maken en delen van een afbeelding te verdelen. Ze worden gebruikt om vormen te definiëren, texturen te maken en delen van een afbeelding te verdelen.

Richting is een kwaliteit van lijnen. Volgens Lovett zijn er drie primaire ‘typen’ richting – horizontaal, wat kalmte, stabiliteit en rust suggereert; verticaal, wat een balans en alertheid voorstelt; en Oblique, wat verplaatsing en actie suggereert.

“Het kantelement kan een krachtige invloed hebben op de sfeer van een ontwerp,” schrijft ontwerpexpert John Lovett .. “Het is iets vaak over het hoofd gezien, maar het maken van een bewuste beslissing over de dominante richting in een schilderij kan een merkbaar effect hebben de sfeer van het werk. Soms zal het onderwerp de dominante richting dicteren. Soms zal het onderwerp u in staat stellen een richting op te leggen. ”

Vormen zoals cirkels, vierkanten en driehoeken zijn een essentieel onderdeel van het meest visuele ontwerp. Deze geometrische vormen zijn nauwkeurig en uniform, waarbij in het algemeen een leidende tool als een liniaal moet tekenen. Ze zijn echter niet de enige vormen tot uw beschikking.

Veel van de beste ontwerpen maken gebruik van organische vormen; Vrije vormvormen die geassocieerd zijn met dingen in de natuur. Ze hebben over het algemeen geen duidelijk gedefinieerde vorm, zonder rechte lijnen of uniformiteit.

Textuur is de oppervlaktekwaliteit van een vorm – ruw, glad, hard, zacht of glanzend. Het kan tactiel of visueel zijn. Vooral waar kleding betreft, zijn er twee soorten textuur. Fysieke textuur is wat je kunt voelen met je hand, terwijl visuele textuur de illusie is van fysieke textuur – bijvoorbeeld het uiterlijk van het hart op het shirt die we in onze vorige gids hebben ontworpen.

Grootte is relatief zelfverklarend: het is hoeveel oppervlaktegebied een vorm of visueel element inneemt.

Ook bekend als Hue, kleur is, geloof het of niet, een van de complexere visuele elementen waarmee je te maken hebt. We bespreken een aantal van de diepere principes erachter in deze handleiding, maar voorlopig is dit wat u moet weten:

Er zijn drie primaire kleuren: rood, geel en blauw.

Tussen die drie primaire kleuren zijn drie secundaire kleuren: groen, oranje en violet.

Er zijn ook een aantal tertiaire kleuren die vallen tussen primair en secundair: geel-oranje, blauw-violet, etc.

Ten slotte bevatten samengestelde kleuren een mengsel van de drie primarieten en bevatten dingen zoals Browns, Khakis en Aardetinten.

Waarde of toon is de lichtheid of duisternis van een kleur. We zullen dit meer bespreken wanneer we het later in de gids over contrast praten.

Tinten worden gemaakt door wit toe te voegen aan een kleur, terwijl tinten worden gemaakt door zwart toe te voegen.

“Om pigmenten te mengen in schone verzadigde kleuren, is het noodzakelijk om een ​​warm en koel van elk van de voorrinkelen in uw palet op te nemen,” schrijft Lovett. “Er bestaat niet zoiets als een puur primair pigment, dus bij het mengen van groen, bijvoorbeeld het kiezen van een koel blauw zoals ftalo en een koel geel, zoals citroen, zorgt er geen spoor van rood in het groen. Het gebruik van een warm geel als cadmium of een warm blauw, zoals ultramarijn zou een licht spoor van rood in het groen introduceren, resulterend in een samengestelde kleur. ”

Typografie is gerelateerd aan uw lettertype, grootte, uitlijning, kleur en afstand.

Formulier beschrijft het volume en de massa van driedimensionale objecten. Het is een van deE meest complexe visuele elementen in uw arsenaal. U kunt de illusie van de vorm geven door twee of meer vormen te combineren en worden verbeterd door toon, textuur en kleur.

Stap drie: de “Big Four” -ontwerpprincipes

Laten we het volgende hebben over de vier belangrijke principes van visueel ontwerp. Hoewel er een grote vele anderen zijn (die in een ogenblik in een ogenblik op een lengte zullen bespreken), dienen deze vier als de fundering. Het is noodzakelijk dat je een solide begrip van hen vormt.

Contrast

Deze foto van een paarse papaver toont verschillende visuele principes, contrast onder hen. Beeldkrediet: Lenny Montana
Contrast is de kunst van het plaatsen van verschillende elementen naast elkaar om te benadrukken wat ze anders maakt – grootte, kleur, richting, vorm, et-cetera. Het is een van de beste manieren om een ​​ontwerp ‘pop’ en een van de kernideeën achter wat visueel aantrekkelijk maakt. Het contrast tussen rood, geel en blauw is wat de outfit van Superman zo visueel opvallend maakt, bijvoorbeeld.

“Contrast is een van de meest effectieve manieren om visuele interesse toe te voegen en een organisatorische hiërarchie tussen verschillende elementen te creëren,” leest een lezing over visueel ontwerp. “De belangrijke” regel “om te onthouden is dat voor contrast effectief is, het sterk moet zijn … het is gemaakt wanneer twee elementen anders zijn. Het principe van contrast bepaalt dat als twee items niet hetzelfde zijn, ze dan anders maken. Echt anders. ”

Herhaling

Een bloemmotief dat herhaling toont. Beeldkrediet: MaheshkumaryAtav
Zowel herhalingen als contrast dienen om de aandacht te vestigen op bepaalde elementen van een ontwerp, hoewel herhaling op een iets andere manier werkt. Terwijl het contrast de nadruk legt op verschillen, harkt de herhaling overeenkomsten met overeenkomsten, die individuele elementen voor consistentie en eenwording aan elkaar binden. Alles kan in een ontwerp worden herhaald – dit artikel bijvoorbeeld maakt gebruik van herhaling in de uniformiteit van zijn koppen.

“Herhaling helpt bij het organiseren van informatie; Het helpt de kijker te begeleiden; Het helpt ongelijksoortige delen van het ontwerp te verenigen “, gaat de lezing verder. “Soms zijn de herhaalde items niet bepaald dezelfde objecten, maar objecten die zo nauw verwant zijn dat hun verbinding heel duidelijk is.”

Nabijheid

Nabijheid is een beetje een verwarringsperiode, in dat het nauw verbonden is met zowel contrast als herhaling. Over het algemeen is het idee erachter dat als verschillende visuele elementen nauw genoeg met elkaar zijn gegroepeerd, de toeschouwer hen ten einde loopt als onderdeel van een geheel. Superman’s logo is een uitstekende demonstratie van deze theorie in de praktijk.

“De basistheorie van nabijheid houdt zich bezig met het regelen of indeling van elementen die betrekking hebben op elkaar,” leest een blogpost door visuele designer tomatensoep. “Om te begrijpen waarom, wanneer elementen van een vergelijkbare aard worden gegroepeerd, wordt de informatie een visuele eenheid. Dit biedt een kijker met een visuele aanwijzing met betrekking tot het concept waarmee u communiceert in plaats van te worden geconfronteerd met een verstrooiing van niet-gerelateerde grafische elementen. Wanneer een aantal grafische elementen dicht in de nabijheid zijn, is een relatie geïmpliceerd. Als elementen logisch worden geplaatst, maken ze aan om een ​​structuur aan uw ontwerp te vormen, dit is ook bekend als visuele hiërarchie. ”

Uitlijning

De karnische megalieten zijn een voorbeeld van uitlijning in de echte wereld – samen vormen ze een dwingend geheel, en niet een enkele aanwezigheid is willekeurig aanwezig. Beeldkrediet: Sn Jeschok
Ten slotte is de uitlijning een principe dat vasthoudt dat geen enkel onderdeel van een ontwerp willekeurig moet zijn. Elk element moet een visuele verbinding met een ander element hebben, en elke component moet zijn eigen rol spelen. Laten we terug naar het T-shirt verwijzen dat we in de vorige post – het hart, de kunst ploetert, en de texturisatie waren allemaal visueel verbonden met elkaar; Toen we elementen hebben toegevoegd die leek losgekoppeld of niet op zijn plaats (zoals de emote op de rug van het shirt), begon het ontwerp te kijken rommelig en glast.

“Unity is een belangrijk concept in design”, legt de lezing uit. “Om alle elementen op de pagina te maken lijken uniform, verbonden en onderling verbonden te zijn, moet er een visuele stropdas zijn tussen de afzonderlijke elementen. Zelfs als de afzonderlijke elementen niet fysiek sluiten op de pagina, kunnen ze verbonden, gerelateerd, verenigd met de andere informatie eenvoudig door hun plaatsing lijken. ”

Stap vier: andere ontwerpprincipes

Een voorbeeld van de regel van derden, de regel van de ruimte en de stel van kansen in de praktijk.Image Credit: John R. Dagelijks
Laten we eens kijken naar een paar extra ontwerpprincipes, die allemaal nauw verwant zijn aan de “Big Four.”

Positieve ruimte is de gebieden in een visueel ontwerp dat bedoeld is om de aandacht van de kijker te trekken. Negatieve ruimte, ondertussen, verwijst naar de regio’s van een visueel stuk dat niet het onderwerp van belang is – in het algemeen kan negatieve ruimte ook worden aangeduid als “lege ruimte” of “witte ruimte”.

Ook kan niet bestaan ​​zonder de ander – voor elk positief element in een ontwerp is er negatieve spaas eromheen. Zonder negatieve ruimte zal uw ontwerp er extreem rommelig uitzien.

Hiërarchie is een brede termijn, gebruikt om te verwijzen naar de betekenis van verschillende componenten in een ontwerp. De objecten, afbeeldingen of woorden die u wilt dat de kijker eerst opmerkt staan ​​staan ​​bovenaan de visuele hiërarchie van uw ontwerp, terwijl degenen die u niet wilt aantrekken aan de onderkant.

“Bestudeer je ontwerpconcept en neem nota van wat je eerst trekt, waar je eraan ziet, en hoe je oog beweegt langs de visuele elementen van je ontwerp,” adviseert tomatensoep. “Is een relatie geïmpliceerd in de bestel-, groepering en plaatsingen van uw grafische elementen?”

Saldo is een ontwerptactiek dat ervoor zorgt dat de kijker een gelijke verdeling van visuele elementen waarneemt. Het is belangrijk op te merken dat het evenwicht kan worden bereikt door zowel symmetrie als asymmetrie. Men kan de illusie van balans creëren, bijvoorbeeld door een kleine vorm te gebruiken bij de rand van een ontwerp om een ​​grote in het midden te compenseren.

Eenheid en variëteit zijn precies waar ze aan klinken. Unified-elementen zijn vergelijkbaar met elkaar, terwijl gevarieerde elementen verschillend zijn. Om een ​​ontwerp om visueel aantrekkelijk te zijn, moet er een goede balans zijn tussen de twee.

Schaal is een vrij eenvoudige term die wordt gebruikt om naar grootte te verwijzen. Het is nauw verwant aan contrast, en kan worden gebruikt om diepte te creëren of het oog te trekken door componenten van verschillende groottes in de buurt van elkaar te positioneren.

Het is belangrijk op te merken dat de volgende paar ontwerpprincipes nauw met fotografie zijn. Daar is een reden voor. De beste fotografen hebben een aangeboren begrip van visuele samenstelling en ontwerp; Door te bestuderen hoe ze hun foto’s regelen, kun je een beter begrip krijgen van hoe je shirt eruit zou moeten zien.

Dominance is een tactiek waarbij een element alle focus krijgt, waarbij al het andere ondergeschikt is. Nogmaals, veel superheld kostuums zijn onderworpen aan dit principe, met het logo gepositioneerd in het midden van hun borst als het dominante element. Dominantie kan worden vastgesteld door contrasterende schaal, grootte, kleur, positie en vorm.

Framing omvat het positioneren van secundaire objecten rond een onderwerp om het als een brandpunt vast te stellen. Een foto van Billie-vakantie die door William Gottlieb is gemaakt, bijvoorbeeld, maakt vakantie de focus door hem te omringen met een donkere ruimte en compenseert dat met kleine patronen.

Voorgrond, middelste grond en achtergrond zijn eigenlijk vrij vanzelfsprekend. Ze verwijzen naar de drie verschillende ‘visuele vliegtuigen’ van een afbeelding. Op foto’s is de achtergrond bovenaan, de middelste grond is in het midden, en de voorgrond bevindt zich aan de onderkant, als het dominante element. Met visuele ontwerpen worden deze drie vliegtuigen meestal door schaal vastgesteld.

De regel van derden is misschien een van de meest interessante visuele ontwerpelementen die we vandaag zullen bespreken. Om het aan te roepen, neem dan gewoon je ontwerp en verdeid je gelijk met twee horizontale lijnen en twee verticale lijnen. Belangrijke elementen – Componenten van uw ontwerp waarvan u wilt dat de aandacht van de kijker wordt getrokken – kan langs die lijnen worden geplaatst of op de punten waarop ze elkaar ontmoeten.

Het is belangrijk op te merken dat de regel van derden niet kan worden toegepast op elk single shirtontwerp (noch zou het moeten).

De regel van Odds stelt dat objecten gegroepeerd in oneven getallen de neiging hebben om het oog aan te vullen. Nogmaals, overweeg het T-shirt dat we in de vorige blogpost hebben ontworpen – de reden dat het zo visueel aangenaam was, is dat er slechts één van elk element aan de voorkant – een hart en één verf ploetert. Er zou nog iets overkill zijn geweest.

De regel van de ruimte is er een die veel beginnende fotografen vaak mengen met de regel van derden, gewoon omdat ze zo nauw met elkaar verbonden zijn. Het behoudt dat om een ​​esthetisch aantrekkelijk ontwerp te creëren, moet u een bepaald aantal rommelvrije ‘witte SP achterlaten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *