Menu Close

Kicktionary: 50 termen die elke sneakerhead zou moeten begrijpen

Of je nu een hardcore sneakerhead bent of iemand die net is begonnen met verzamelen, niet alleen is het belangrijk om de wandeling te lopen, je bent ook verplicht om het gesprek te kunnen praten. Een markt die met de dag met een gek tarief groeit, het begrip en het begrijpen van de lingo is absoluut essentieel, daarom hebben we een vijftig termijnkicktionary samengesteld die je zeker zal helpen onderweg.

Van “kloppers” tot “deadstock” tot “uptowns”, de Sole Leverancier’s Sneaker -woordenlijst houdt je in de lus, dus stop met wat je doet, bookmark deze pagina, en luister op, omdat dingen op het punt staan ​​om een ​​te krijgen beetje ingewikkeld.

Afbeelding via capsule
ACG: Alle voorwaarden uitrusting. Een Nike-onderverdeling uit het begin van de jaren 80 die zich richt op bergbeklimmen, wandelen en langeafstandswandelingen.

Aglet: kanten tips. De bitbits die aan het einde van veters zijn ontdekt, ze zijn meestal gemaakt van glanzend plastic, maar kunnen ook worden gemaakt van roestvrij staal.

BIN: Koop het nu. De set kost waarvoor een verkoper bereid is zijn sneakers aan te bieden. Dit betekent meestal dat er geen onderhandeling is, evenals absoluut geen onderhandelen.

BNIB: Gloednieuw in Box. Evenzo begrepen als NIB, is de sneaker zowel ongedragen als nog steeds in zijn oorspronkelijke verpakkingstotaal met elk type tags en accessoires.

BTEC: Een slangterm die wordt gebruikt om een ​​onervaren reseller uit te leggen die duidelijk niet begrijpt wat ze doen.

Klopper: een sneaker die je vrijwel dagelijks draagt, ongeacht de weersomstandigheden en het niet erg vindt dat het vies wordt. Scuffs en vlekken bieden het meestal karakter.

Co.JP: Idee Japan. Nike sneakers die uitsluitend voor de Japanse markt werden gemaakt in het midden van de jaren ’90 en in de jaren ’00.

Colourway: Evenzo begrepen als colorway, het is een combinatie van kleuren die worden gebruikt om stijlen te onderscheiden. Deze worden meestal ingekort tot een of twee woorden.

Deadstock: {Bold} Een term die door de jaren heen is geëvolueerd, het betekent nu over het algemeen een sneaker die 100% gloednieuw is en in totaal wordt geleverd met de originele doos.

Deubré: de bit -tag die je zou ontdekken aan de onderkant van het vetersysteem dat het meest wordt gebruikt voor de Nike Air Force 1.

Afbeelding via Dominik Schulte
F&F: Goede vrienden en familie. Een sneaker zo ongebruikelijk dat het alleen is geschonken aan de binnenste cirkel van het merk of de medewerker.

FSR: Run op ware grootte. Dit betekent dat een specifieke sneaker nog steeds in elke maat wordt aangeboden.

Afschilderen: een term die wordt gebruikt om een ​​koper uit te leggen die zich op het uiterste laatste moment terugtrekt na een prijs van een prijs.

FUFU: Fake. Een jargonale term die wordt gebruikt om een ​​sneaker te verklaren die zowel niet -authentiek als vervalst is. Evenzo begrepen als Fugazi.

Geit: grootste aller tijden. Om letterlijk te worden genomen, wordt het gebruikt om een ​​sneaker uit te leggen die veel beter is dan alles wat ervoor is gekomen.

GR: Algemene release. Een sneaker die in de massa is gecreëerd en wordt aangeboden bij de meeste retailers. Ze bieden meestal niet aan, maar je zou verrast zijn.

Grail: een sneaker die je al jaren probeert te kopen. Dit is het paar waar je momenteel naar streeft.

Holy Grail: een sneaker die je al tientallen jaren probeert te kopen. Dit is het paar dat u waarschijnlijk nooit in staat zult zijn om politieagent te kunnen, zoals u dagelijks droomt.

Hypebeast: een term die wordt gebruikt om een ​​sneakerhead uit te leggen die niet hun eigen smaak heeft en alleen maar koopt wat op dit moment prominent is.

ID: individueel ontworpen. Een Nike -platform waarmee sneakerheads hun eigen paren in staat stelden. Het is nu door jou vervangen door Nike.

Afbeelding via ink3ufang
Insool: een verwijderbare laag demping die wordt gebruikt in een paar sneakers. Deze kunnen worden gebruikt voor comfort, warmte of deodorisatie.

Instacop: directe politieagent: een sneaker die u in een fractie van een seconde zou kopen als u de kans zou verstrekken.

Jumpman: Michael Jordan’s sneaker en kledinglijn. genoemd als zodanig vanwege het iconische logo van zijn merk dat het silhouet van MJ toont.

LE: Beperkte editie. Een sneaker die is gemaakt in beperkte hoeveelheden en uitsluitend aangeboden bij Choose Retailers. Ze bieden meestal meteen.

LPU: Nieuwste ophalen: een sneaker die je net hebt gekocht dat je niet bang bent om te buigen.

Lateraal: de technische term voor de buitenste zijwand van een sneaker.

Mediaal: de technische term voor de binnenste zijwand van een sneaker

Middenzool: het systeem dat tussen de binnenzool zit en de buitenzool van een sneaker. Deze worden meestal geïntegreerd met technologieën die extra comfort en demping bieden.

NWT: nieuw met tags: een alternatieve methode om deadstock te vermelden, het betekent dat een sneaker 100% gloednieuw is en in totaal wordt geleverd met de originele tags.

OBO: of het beste aanbod. Evenzo als ONO, betekent dit dat er een beetje speelruimte op de beursgenoteerde prijs is.

Afbeelding via Nike
OG: Origineel. De oorspronkelijke release van een sneaker. Hoewel sommige ontwerpen opnieuw kunnen worden uitgebracht, wordt deze term speciaal gebruiktLeg de allereerste lancering uit.

Buitenzool: de buitenste zool van een sneaker. Deze zijn meestal gemaakt van rubber en functioneren een reeks groeven voor extra tractie.

PE: Exclusieve speler. Een term die wordt gebruikt om sneakers uit te leggen die uitsluitend voor atleten zijn gemaakt en niet aan het publiek zullen worden vrijgegeven.

PRM: Premium. Een term die wordt gebruikt om Nike sneakers uit te leggen die zijn gemaakt met extra extravagante materialen.

QS: QuickStrike. Een term die wordt gebruikt om Nike sneakers uit te leggen die alleen worden aangeboden bij Tier 0 -retailers.

Reseller: een persoon die sneakers koopt met de enige bedoeling om ze te verkopen om winst te maken. Onervaren wederverkopers worden vaak BTEC -wederverkopers genoemd.

Restock: dit betekent dat een specifieke sneaker die eerder had aangeboden nu weer op voorraad is.

Retro: retrospectief. Een sneaker die opnieuw is uitgebracht.

SB: Skateboarden. Een Nike-onderverdeling uit het begin van de jaren 00 die zich richt op skateboarden.

SE: Speciale editie. Een sneaker die is gemaakt om een ​​speciaal evenement of een evenement te vieren.

Afbeelding via einde.
SP: Speciaal project. Een term die wordt gebruikt om de meest innovatieve en experimentele sneakers van Nike te verklaren. Dit omvat enkele partnerschappen en alle Nikelab -releases.

Monster: Een van de vele prototypes waarmee sneakerontwerpers moesten gaan om het eindproduct te produceren. Deze zullen nooit aan het publiek worden vrijgegeven.

Sneakerhead: een term die wordt gebruikt om iemand uit te leggen die leeft en ademt sneaker. Ze verzamelen ze en ruilen ze en zijn meestal extreem goed geïnformeerd over hen.

StockX: de favoriete wederverkoopmarkt van de sneakercommunity. Inspecteer hier onze volledige stockx -evaluatie.

TTS: True to Size. Wanneer een sneaker trouw past aan uw gebruikelijke grootte.

Toebox: het gedeelte van een sneaker die de voorkant omringt.

Uptowns: een bijnaam voor de Nike Air Force 1. Allereerst gebruikt in de vroege jaren 80 toen het silhouet voor het eerst populair werd in de kappen van Uptown NYC.

VNDS: Extreem dichtbij Deadstock. Evenzo begrijpen als NDS, de sneaker vertoont extreem zeer weinig slijtage, maar kan echter als deadstock doorgaan naar het ongetrainde oog.

WDYWT: Wat draag je vandaag. Een zorg die wordt gebruikt op het sociale netwerk dat vraagt ​​wat andere sneakerheads op hun voeten gebruiken.

WTB: wil kopen. Een term die wordt gebruikt door sneakerheads die een specifiek paar willen kopen.

WTS: wil verkopen. Een term die wordt gebruikt door sneakerheads die een specifiek paar willen aanbieden.

Afbeelding via stadiongoederen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *